Ga naar de inhoud

Langere levertijden lease auto’s door chiptekort?

Langere levertijden lease auto’s door chiptekort?

De levering van nieuwe (lease)auto’s wordt momenteel ernstig vertraagd door een groot tekort aan chips (micro electronica). Tijdens de eerste Corona lock-down hebben veel autofabrikanten hun productie aantallen en de bijbehorende verwachtingen verlaagd en daarmee ook de inkoop van chips. Nu we uit de lockdown komen blijkt dat de levering van chips aan de auto industrie grotendeels is verschoven naar electronica fabrikanten. Die een groot deel van de productie nu naar zich toetrekken (onder andere voor game consoles en meer). Veel autofabrikanten (met te kleine voorraden) moeten nu wachten totdat er weer chips hun kant op komen. Renault verwacht om deze reden in 2021 allen al ongeveer 100.000 auto’s minder te kunnen bouwen. En bij meerdere autofabrikanten in Italië is verlof aangevraagd voor het personeel in de fabrieken, zo schrijft Autoweek. En daarmee loopt de productie en dus levering van auto’s voorlopig nog wel flinke vertraging op. Een nieuw bestelde leaseauto kan mogelijk tot wel een jaar op zich laten wachten.

Snelle levertijd van je leaseauto!

Lange levertijden gelden niet voor de 142 private lease occasions op onze website. Heb je snel een leaseauto nodig? Weet dan dat de auto’s op onze site stuk voor stuk snel voor jouw deur kunnen staan. De leasemaatschappij zal bij de overname aanvraag altijd een BKR check doen, en een nieuw contract opstellen. Maar dat kan in de regel in een paar weken geregeld zijn. Daarna kun je dus al snel rijden. Ook goed om te weten: veelal is het mogelijk om de leasevorm te wijzigen van private lease naar bijvoorbeeld (full) operational lease.

Andere redenen om een leasecontract over te nemen – naast de snelle levertijd – zijn: 1. de kortere looptijd van de contracten, 2. veelal een lager leasebedrag en 3. de optionele overname bonus.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates