Ga naar de inhoud

Lease auto overnemen

Lease auto overnemen

Een lease auto overnemen, kan dat zo maar?

Een veelgehoorde vraag op onze servicedesk is: “Een private lease auto overnemen, kan dat zo maar?” Het eerlijke antwoord dat we daarop moeten geven is dan altijd: ja, we hebben immers al vele succesvolle overname verhalen van onze gebruikers ontvangen.
Maar het is wel altijd een “Ja, mits…” Mits de leasemaatschappij er aan mee wil werken.

De MITS is omdat in de Algemene Voorwaarden van het Private Lease Keurmerk hier niet heel duidelijk iets over staat. Er staat niet dat het niet mag. Maar er staat in die Algemene Voorwaarden ook niet heel expliciet vermeld hoe en wanneer het wel mag en hoe het dan werkt. Bij andere vormen van autolease is het overnemen van een leasecontract al jaren al heel gewoon, en anno 2022 geldt dit ook bij private lease. We hebben hier ook juridisch advies over ingewonnen. En op basis daarvan raden we iedereen aan om voor het plaatsen van je auto op onze site eerst de leasemaatschappij even te contacten met de vraag wat de administratiekosten zijn. Dan hoor je namelijk direct of jouw leasemaatschappij net als bij veruit de meeste leasemaatschappijen hieraan gaan meewerken of niet. In ons eerste jaar hebben we van vier gebruikers gehoord dat de leasemaatschappij NIET mee wilde werken. En die zaten allemaal bij het Franse automerk Renault PSA

Lease auto overnemen: 5 goede redenen

  1. Je te maken met een kortere looptijd waardoor je flexibeler bent doordat je niet aan een contract van bijvoorbeeld 60 maanden vast zit. De eerste 12 á 13 maanden van het contract zijn sowieso al verstreken. De einddatum staat bij alle auto’s vermeld.
  2. Lagere maandlasten dan bij een nieuw kort contract. Bij private lease is het in de regel: hoe langer het leasecontract loopt, des te lager de maandlasten worden. Als je de resteren 24 maanden overneemt van een contract dat oorspronkelijk 60 maanden loopt, kan je dit dus een aardig bedrag schelen per maand t.o.v. een nieuw contract met een looptijd van 24 maanden.
  3. Overname bonus: wij zien dat al meerdere aanbieders van private leasecontracten een overnamebonus beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld ter waarde van 1 of 2 maandtermijnen. Dit is overigens volledig optioneel. Aanbieders zijn het dus zeker niet verplicht. Maar het lijkt de reactiesnelheid wel al te verhogen.
  4. Daarnaast help je écht iemand anders. Hoe fijn zou je het zelf vinden als iemand jouw leasecontract overneemt als dit nodig is, bijvoorbeeld om een hypotheek af te kunnen sluiten, of bij baanverlies of een echtscheiding.
  5. De relatief snelle beschikbaarheid. De auto-industrie is tegenwoordig zo ingericht dat een auto pas wordt gebouwd als hij verkocht is. Op het moment dat je bij een dealer een nieuwe lease auto besteld, moet hij niet alleen gebouwd worden maar ook nog verscheept naar Nederland. Dat kan soms maanden duren. Op populaire elektrische modellen kan tot wel een jaar levertijd zitten. Bij een private lease overname, rij je al binnen enkele weken in die nieuwe mooie lease auto.

Wil jij wel een private leaseauto overnemen?

Zie je het overnemen van een private leasecontract wel zitten? Kijk dan snel op onze pagina’s met private lease occasions. Je vindt er ruim 100+  contracten. Er zit voor elk type smaak en prijs wel wat tussen. Alle populaire merken worden als private lease occasions bij ons aangeboden. Wat dacht je van een Volkswagen, Peugeot of Kia.

Goed om te weten.

  1. Wij zijn een advertentiesite, en bemiddelen zelf niet. Daarom staan bij alle auto’s de contactgegevens van de aanbieder van het leasecontract. Dit zijn altijd privé personen. En niet wij of een leasemaatschappij. Wanneer je een bericht verstuurt via onze site komt deze dus uit bij de aanbieder. En het is ook zijn of haar telefoonnummer dat je belt.
  2. Ook goed om te weten is dat een leasemaatschappij altijd een BKR-check zal doen om te beoordelen of jij het contract wel mag overnemen.
  3. Alle op de site vermelde prijzen bij auto’s zijn leaseprijzen per maand incl. btw, afgerond op hele euro’s. Als je een contract overneemt betaal je dus dat bedrag per maande gedurende de gehele resterende looptijd. Daarnaast zijn er nog eenmalig administratiekosten vanuit de leasemaatschappij. Wij vinden het op zich logisch dat de aanbieder van een lease auto op zich neemt. Maar het is goed om dit vooraf helder af te spreken. Er zijn overigens ook al aanbieders op onze site die een overname bonus beschikbaar stellen.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates