Ga naar de inhoud

Lease contract overnemen

Waarom zou je een private lease contract overnemen? Of op zijn minst moeten overwegen?
Wij zien een vijftal overtuigende redenen die we graag delen.

Vijf redenen om een private lease contract over te nemen

  1. Allereerst heb je te maken met een kortere looptijd waardoor je flexibeler bent doordat je niet aan een contract van bijvoorbeeld 60 maanden vast zit. De eerste 12 á 13 maanden van het contract zijn sowieso al verstreken. De einddatum staat bij alle auto’s vermeld.
  2. Lagere maandlasten dan bij een nieuw kort contract. Bij private lease is het in de regel: hoe langer het leasecontract loopt, des te lager de maandlasten worden. Als je de resteren 24 maanden overneemt van een contract dat oorspronkelijk 60 maanden loopt, kan je dit dus een aardig bedrag schelen per maand.
  3. Overname bonus: wij zien dat al meerdere aanbieders van private leasecontracten een overnamebonus beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld ter waarde van 1 of 2 maandtermijnen. Dit is overigens volledig optioneel. Aanbieders zijn het dus zeker niet verplicht. Maar het lijkt de reactiesnelheid wel al te verhogen.
  4. Daarnaast help je écht iemand anders. Hoe fijn zou je het zelf vinden als iemand jouw leasecontract overneemt als dit nodig is, bijvoorbeeld om een hypotheek af te kunnen sluiten, of bij baanverlies of een echtscheiding.
  5. De relatief snelle beschikbaarheid. De auto-industrie is tegenwoordig zo ingericht dat een auto pas wordt gebouwd als hij verkocht is. Op het moment dat je bij een dealer een nieuwe lease auto besteld, moet hij niet alleen gebouwd worden maar ook nog verscheept naar Nederland. Dat kan soms maanden duren. Op populaire elektrische modellen kan tot wel een jaar levertijd zitten. Bij een private lease overname, rij je al binnen enkele weken in die nieuwe mooie lease auto.

Het liefst zouden we van bovenstaand lijstje willen rangschikken op basis van jullie input. Daarom horen we graag van jou welke reden je het meest aanspreekt. En of welke goede reden nog ontbreekt. Bij voorbaat dank.

Private lease occasions

Zie je het overnemen van een private leasecontract wel zitten? Kijk dan snel op onze auto’s pagina momenteel wel 143 private lease occasions. Er zit voor elk type smaak en prijs wel wat tussen. Wat dacht je van een leuke Mini, Fiesta of Mercedes A-klasse. Je kunt het zo leuk niet verzinnen of ze worden al als private lease occasion bij ons aangeboden.

Goed om te weten.

  1. Wij zijn een advertentiesite, en bemiddelen zelf niet. Daarom staan bij alle auto’s de contactgegevens van de aanbieder van het leasecontract. Dit zijn altijd privé personen. En niet wij of een leasemaatschappij. Wanneer je een bericht verstuurt via onze site komt deze dus uit bij de aanbieder. En het is ook zijn of haar telefoonnummer dat je belt.
  2. Ook goed om te weten is dat een leasemaatschappij altijd een BKR-check zal doen om te beoordelen of jij het contract wel mag overnemen.
  3. Alle op de site vermelde prijzen bij auto’s zijn leaseprijzen per maand, afgerond op hele euro’s. Als je een contract overneemt betaal je dus dat bedrag per maande gedurende de gehele resterende looptijd. Daarnaast zijn er nog eenmalig administratiekosten vanuit de leasemaatschappij. Wij vinden het op zich logisch dat de aanbieder van een lease auto op zich neemt. Maar het is goed om dit vooraf helder af te spreken. Er zijn overigens ook al aanbieders op onze site die een overname bonus beschikbaar stellen.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates