Ga naar de inhoud

Private lease afkopen

private lease afkopen

Private lease opzeggen

Oké. Je bent nu niet meer zo blij met je private lease contract als op de dag dat je hem afsloot. Weet je nog hoe je genoot van die eerste ritten in je mooie wagen? Vast wel. Maar nu denk je: “…hoe kom ik van mijn lease auto af?…” En wellicht denk je wel aan private lease afkopen.

keurmerk private lease logoMogelijk heb je destijds bij het afsluiten niet heel lang stil gestaan bij alle kleine lettertjes. Er stond een bekend logo op van het private lease keurmerk en ze deden een officiele BKR-keuring. Dus dat zit wel goed toch? Maar nu je – om wat voor reden dan ook – voortijdig van je private lease contract af wilt, moe(s)t je je toch even verdiepen in de kleine lettertjes. En wat blijkt: je kunt je contract op zijn vroegst afkopen na 12 maanden rijden – met in achtneming van 1 maand opzegtermijn.

Dit hoeft geen probleem te zijn want wellicht rijdt je er al langer in dan die 12 maanden. Maar AUW!, die ‘opzeggingsvergoeding‘ (ad 50% van de maandtermijnen keer de resterende maanden) trok destijds minder je aandacht dan alle leuke opties van de auto. Schrale troost: je bent écht niet de enige die dit overkomt. Hij stond vakkundig verstopt in artikel 46 op pagina 12 van 18 van de Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease.

Tip!: lees naast de Algemene Voorwaarden ook de overige documenten die je hebt ondertekend goed door. Hier kunnen namelijk nog belangrijke aanvullende voorwaarden in staan. In sommige gevallen staat daar bijvoorbeeld dat er bij ontslag of overlijden andere regels gelden.

Private lease afkopen

Oeff… Als je niet oppast heb je geen auto meer voor de deur, maar moet je nog wel elke resterende maand 50% van het maandbedrag betalen. (zie artikel 46 Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease). De zogenaamde ‘opzeggingsvergoeding‘ uit de voorwaarden wordt voor vele private leasers een vervelende grap. Je moet in feite je lease contract afkopen. Dus ben je nu waarschijnlijk aan het rondkijken hoe je zo goedkoop mogelijk je private lease contract kunt afkopen. Want die opzeggingsvergoeding (juridische term): kan nog flink oplopen afhankelijk van het aantal resterende maanden. Wij noemen het hier op de site dan ook liever een ‘opzegboete‘. Wel zo duidelijk.

We willen je ook meteen een uitweg bieden door je de mogelijkheid te geven om je contract ter overname aan te bieden – hier op deze site. We proberen je middels je eigen advertentie in contact te brengen met een overname kandidaat. Dan ben je niet de ‘opzeggingsvergoeding‘ (boete!) verschuldigd aan de leasemaatschappij, maar nog wel een administratie vergoeding. Hier wordt o.a. de BKR toetsing van de overname kandidaat van betaald. Reken hierbij op een bedrag tussen de €150 en € 270. Dit verschilt per leasemaatschappij.

Overname in plaats van afkopen

Draag je liever je auto over dan dat je het contract afkoopt? Plaats dan vandaag nog anoniem een advertentie op onze site waarin je jouw private lease auto ter overname aanbiedt. We tonen niet je naam of e-mailadres bij je advertentie – dit om je privacy te waarborgen. Maar wel een ‘gebruikersnaam’ en optioneel je telefoonnummer. Berichten lopen via de site naar jouw eigen mailadres.

Honderden andere private leasers gingen je de afgelopen maanden al succesvolvoor. Kijk maar eens naar ons actuele aanbod van 100+ private lease occasions. Zij en vele honderden succesvolle anderen hebben er sinds 2020 voor gekozen om hun lease contract succesvol over te laten overnemen i.p.v. hun leasecontract af te kopen.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates