Ga naar de inhoud

Private lease auto’s met een hoge instap

Private lease auto's met een hoge instap

Wat bedoelen we met een hoge instap?

Als we het hebben over de instaphoogte kijken we naar de hoogte van het zitvlak van de stoel ten opzichte van de straat. Bij een standaard auto ligt dit vaak rond de 43 cm boven de grond. Je moet als volwassene dan vaak een stukje door de knieen om met je billen op de stoel te gaan zitten. Dit kan met name voor senioren vervelend zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel automodellen op de markt met een hoge(re) instap. Dan hebben we het al gauw over een afstand van 62 cm boven de grond. Je kunt hierbij in- en uitstappen zonder al te veel door je knieen te zakken of te hoeven bukken. Uiteraard kan dit per persoon verschillen omdat dit afhankelijk is van je lengte.

Een hoge instap is niet alleen fijn voor senioren

Auto’s met een hoge instap zijn niet alleen ideaal voor senioren die moeite hebben met het in – en uitstappen van een auto. Maar ook voor mensen met rugklachten en ouders van jonge kinderen die nog in een kinderzitje gezet moeten worden. Een auto met een hoge instap is overigens veiliger doordat je beter overzicht hebt op de weg. Er zijn anno 2023 veel private lease auto’s op de markt die perfect aansluiten bij deze behoeften. Hieronder vind je ter inspiratie een aantal voorbeelden van populaire private leaseauto’s met zo’n hoge instaphoogte.

Europese auto’s met een hoge instap

Volkswagen is al jaren een van de favoriete automerken in Nederland. De Volkswagen Up! is waarschijnlijk de auto met de hoogste instap in zijn klasse, met een instaphoogte van maar liefst 67 centimeter boven de grond. Het is een compacte stadsauto die perfect past bij het leven van moderne senioren en ouderen. Bovendien biedt hij veel comfort en veiligheid, en kan hij worden geleverd als 3 of 5-deurs hatchback. Maar ook Volkswagens grotere en tevens stoerdere modellen de T-cross en Tiguan kenmerken zich door een fijne hoge instap.

De Opel Corsa is een andere goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een private leaseauto met hoge instap. Met een zittinghoogte van 65 centimeter boven de grond (wegdek) biedt hij gemakkelijk toegang tot zowel bestuurders- als passagierszitplaatsen. Daarnaast is er ook nog veel ruimte in het interieur, wat resulteert in extra comfort tijdens lange ritten.

De Renault Captur is misschien wel dé perfecte keuze voor senioren en ouderen die op zoek zijn naar een private leaseauto met een hoge instap: je zit maar liefst 68 centimeter boven de grond! Daarnaast komt hij in verschillende versies – van compacte SUV tot volwaardige MPV – waardoor je altijd iets vind dat bij je behoeften past. En dan heeft Renault ook nog de Grand Scenic!

Ook dat andere Franse automerk – Peugeot – heeft meerdere modellen in de aanbieding met een hoge(re) instap. Denk hierbij aan de Peugeot 2008, 3008 en 5008.

Het Italiaanse merk Fiat heeft naast de compacte Fiat Panda nog twee goede opties. De 500L Living Wagon en 500X Urban Cross SUV zijn beide beschikbaar als private leaseauto’s met een zittinghoogte van respectievelijk 60 en 66 centimeter boven de grond. Dat is ruim genoeg om gemakkelijk in te stappen! Beide Fiat 500 modellen combineren modern design met praktisch gebruik, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die graag reizen én er modieus uitzien tijdens hun avonturen.

Ook bij Skoda zit je tegenwoordig goed hoog met modellen als de Skoda Kamiq en Kodiaq.

Aziatische auto’s met een hoge instap

Sinds enkele jaren is het Koreaanse automerk KIA in Nederland de grootste concurrent van Volkswagen. Ook Kia heeft meerdere modellen die geschikt zijn voor senioren: de Ceed Sportswagon Estate meete een zithoogte van 63 centimeter boven de grond terwijl de in de private lease populaire Niro Hybrid SUV 64 centimeter bovengronds meet – meer dan genoeg om gemakkelijk in te stappen! Net als bij de grotere KIA modellen Sportage en Sorento of de op de afbeelding van dit artikel getoonde Kia Xceed.

Gaat uw voorkeur uit naar Aziatische automerken? Vergeet dan niet: de Mazda CX 3 en CX 5, de Hyundai Kona, Toyota C-HR, RAV 4 of Yaris Cross.

Als laatste noemen we nog twee Volvo-modellen die geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een private leaseauto met hoge instap: De XC60 SUV (met 64 cm) en V90 Estate (met 61 cm). Beide auto’s combineren veiligheid, luxe interieurafwerking, betrouwbare prestaties en natuurlijk eenvoudige toegang tot alle stoelplaatsen.

Kortom: als u op zoek bent naar een auto met een hoge instaphoogte, is er anno 2023 meer dan genoeg keuze. Als u nog meer wilt weten over het onderwerp Hoge instap, dan raden we u ook het ANWB artikel Auto kiezen: Instaphoogte aan.

Maar bekijk vooral ook eens ons actuele aanbod van 143 private lease occasions die op dit moment ter overname worden aangeboden. Daarmee kun je niet alleen al heel snel in instappen en wegrijden, maar profiteer je ook van een kortere contractsperiode en prijzen van voor de inflatie van 2022.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates