Ga naar de inhoud

Studieschuld én private leaseauto?

Studieschuld én private lease

Het inflatiemonster waart al bijna een jaar rond door ons land. Alles wordt duurder en duurder: benzine, gas, elektra en de boodschappen. Ook je studieschuld moet er per 2023 aan geloven. De rente op studieschuld was de afgelopen 5 jaar 0%, maar straks gaat DUO 1,78% rente berekenen aan studenten van het oude stelsel, en voor studenten uit de tijd van het leenstelsel 0,46%.

Hiermee komt er een einde aan de tijd van gratis studiegeld voor studenten. Oud-studenten met een studieschuld gaan dit merken. Ze moeten honderden tot duizenden euro’s meer aflossen, terwijl de omvang van de schuld kan stijgen, wanneer er niet tijdig wordt afgelost. Een significant probleem wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten.

In deze lastige tijd van prijsstijgingen, is het dan ook verstandig om te kijken waar je lasten kunt verlichten in je leven. Zet al je vaste lasten op een rijtje en stel jezelf de vraag: “Waar kan ik echt op bezuinigen?”

Misschien weegt je private leasecontract te zwaar op je uitgavenpatroon. Al is het maar omdat je je leaseauto veel minder gebruikt omdat je meer thuiswerkt. Helaas kost het opzeggen van een private leasecontract vaak veel geld. Namelijk 50% van de resterende maandtermijnen.

Bereken je opzegboete

Op deze site bereken je snel en makkelijk wat je opzegboete is. Zo weet je direct wat je kunt besparen als je je leaseauto op onze website plaatst, en je je leasecontract laat overnemen door iemand anders. Honderden private leasers gingen je overigens al succesvol voor dit jaar. Zij bespaarden gemiddeld ruim € 5.000 aan boete pér persoon.

Duizenden mensen die een leaseauto zoeken

Vanaf € 19,95 kun je je auto onder de aandacht brengen van duizenden bezoekers per maand. Heb je een match, dan is dit een win-win-situatie voor beide partijen. Mensen die nu op zoek zijn naar een auto, profiteren bij het overnemen van een contract namelijk ook van jouw lagere tarief (van voor de inflatiegolf), de directe beschikbaarheid en de kortere looptijd van het contract. Bovendien is jouw nieuwere leaseauto ongetwijfeld zuiniger dan een 20 jaar oude occasion.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates