Ga naar de inhoud

Private Lease overname met bonus

In een eerder artikel hebben we het al even gehad over de 5 voordelen van het overnemen van een private lease contract. In dit artikel staan we nog even wat uitgebreider stil bij misschien wel de leukste reden om een private lease contract over te nemen. De mogelijke overname bonus.

Private Lease overname met bonus

Allereerst is het goed te vermelden dat een overname bonus zeker niet standaard of verplicht is. Niet om bij de auto te geven, maar ook niet om aan te nemen bij een overname (bijvoorbeeld vanuit je geloofsprincipes). Dit is namelijk geheel optioneel en aan de aanbieder van een lease contract om te bepalen. Maar we zien dat een kleine 20% van de aanbieders op onze site spontaan een overname bonus plaatst bij zijn advertentie. Op het moment van schrijven staan er 9 auto’s op onze site met in de advertentie tekst een overname bonus vermeld. Ze variëren van eenmalig € 100-, tot een bedrag dat gelijk staat aan 1 of meerdere maanden gratis leasen. Dat maakt het overnemen van een leasecontract natuurlijk wel heel erg aantrekkelijk. Maar staar je a.u.b. niet blind op een bonus. Je keuze moet wel blijven afhangen van het totaal plaatje of een auto jouw match is of niet. De prijs, levertijd, resterende looptijd en km-bundel zijn naar ons idee factoren die sowieso belangrijker zijn dan de overnamebonus.

Voorbeelden van overnamebonussen bij private lease auto’s:

  • Deze BMW X2 sDrive18i schrijft: Ik bereid om een overname bonus te betalen gelijk aan het leasebedrag van een maand!
  • Deze Peugeot 108 meldt: ‘Kosten voor overnamen zijn €198,- deze zijn voor mijn rekening. Daarnaast ontvang je een bonus van €250,- .’
  • Deze Peugeot 208 schrijft: ‘Graaf wil ik een overname bonus aanbieden voor een bedrag van Euro 300,00’

Bekijk alle 100+ private lease occasions.

Nb.: Als een overname niet slaagt – bijvoorbeeld omdat jij als overname kandidaat niet door de BKR toets komt, kun je natuurlijk ook geen aanspraak maken op de genoemde bonus. Het is goed om van te voren te overleggen hoe / en onder welke voorwaarde de bonus straks in praktijk tot stand komt.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates