Ga naar de inhoud

Wie wil mijn leasecontract overnemen?

wie wil mijn leasecontract overnemen

“Wie wil mijn leasecontract overnemen?” Een kennis van mij vroeg zich dat laatst letterlijk af. Hij had een tijd terug voor de eerste keer in zijn leven een leaseauto genomen. Een wagen van de zaak zat er destijds niet in, maar private lease was de beste oplossing gebleken voor zijn woon-/werkverkeer. Daarnaast had zijn vrouw een kleine tweedehands auto, die zij gebruikte voor haar parttime werk en het sportvervoer van de kinderen.

Door corona had hij – net als veel anderen – maandenlang thuis gewerkt. Dat was hem op een aantal punten erg goed bevallen, want hij hoefde bijvoorbeeld niet meer iedere dag in de file naar Amsterdam te staan. Hij besloot deels thuis te blijven werken, iets waar zijn werkgever gelukkig niet zo heel erg moeilijk over deed.

Ondertussen stonden er twee auto’s voor de deur, waarvan er een nog nauwelijks gebruikt werd. Hij kreeg er last van: een stilstaande leaseauto die toch een deel van het maandelijkse gezinsbudget opsnoept. En hij voor twee dagen naar kantoor in principe ook de auto van zijn vrouw kon pakken. De stijgende prijzen van energie en boodschappen hielpen ook niet en hij dacht erover om toch eens serieus te gaan snijden in de maandelijkse uitgaven.

Geen afkoopboete of afkoopsom

Het leasecontract waarvan hij nog 3 jaar ‘moest’, daar wilde hij vanaf. Terecht vroeg hij zich af of er iemand was die zijn private leasecontract kon overnemen. Dat zou hem ook nog een afkoopboete schelen, die hij anders zou moeten betalen aan zijn leasemaatschappij. “Wacht ‘ns even, jij doet toch af en toe iets voor zo’n site die…?”

De voordelen van het overnemen van een private leasecontract

Jazeker. En zo’n verhaal als dit is precies de reden waarom deze website ooit is opgezet. Om particulieren die van hun private leasecontract af willen komen, in contact te brengen met mensen die juist een leaseauto zoeken. Maar niet vast willen zitten aan een nieuw contract van vier of vijf jaar. Mensen die juist iets zoeken voor de wat kortere termijn, zodat de kosten beheersbaar en planbaar blijven. Een situatie waar twee partijen van profiteren.

Kortere leasecontracten voor lease-occasions

Aanbieders van een leaseauto op deze site hebben er meestal al een of twee jaar van hun contract op zitten. Dat betekent dat hun maandbedrag minder hoog is, en de resterende looptijd minder lang. Voor zoekers van leaseauto’s is dit een groot voordeel. Zij kunnen kiezen uit meerdere leaseauto’s met kortdurende leasecontracten. En de aanbieder van de auto hoeft geen afkoopsom te betalen.

Auto leasen vs. auto kopen

Eigenlijk is private lease logischer dan een auto kopen. Je kunt zelfs goedkoper uit zijn met een leaseauto, dan wanneer je geld moet lenen om je auto te financieren. En leasemaatschappijen profiteren vaak van kortingen als ze auto’s, verzekeringen en onderhoud groot inkopen en jou dus een goede deal kunnen bieden.

Private lease, een groeimarkt

Daarnaast is private lease een groeiende markt. Er worden steeds minder auto’s gekocht en steeds meer auto’s geleast. In Nederland zijn al meer dan 1,5 miljoen leaseauto’s, waarvan 214.000 private leasecontracten.

Vooral de wat jongere generatie kiest vaker voor private lease dan de wat oudere generatie 55-plussers, die eerder geneigd zijn om een nieuwe, en zelfs wat duurdere, wagen te kopen.
Maar een van de nadelen van een auto kopen is dat hij na een jaar al een stuk minder waard is. Per jaar schrijft je auto af. Dat geld krijg je niet meer terug, alleen de dagwaarde van je auto op dat moment.

Private lease occasions

Met de stijgende populariteit van leasecontracten komt lease-overname van occasions ook steeds meer in trek. Lees hier meer over de 5 extra voordelen van een private lease occasion.

Je leaseauto binnen 15 minuten online

Deze website is zo ingericht dat je binnen 15 minuten alle gegevens van je auto – inclusief foto’s – online hebt staan. Zo ben je direct bereikbaar voor duizenden particulieren die een private leasecontract willen overnemen. Zo eenvoudig is het. Honderden anderen consumenten gingen je al voor. Bekijk het actuele aanbod van private lease occasions.

Je betaalt alleen voor de periode dat jij je auto wilt tonen, waarbij je kunt kiezen uit 1 maand, 2 of 6 maanden . Je kunt dus altijd 1 maand uitproberen en kijken of het iets voor je is. Je zit nergens aan vast.

Zijn er vragen of loop je toch nog ergens tegenaan? Schroom dan niet en neem direct contact met ons op.

Plaats je auto tussen de 142 andere private lease occasions. Of tussen de zakelijke lease occasions op onze zustersite Leaseovernemen.nl

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates