Ga naar de inhoud

Private Lease en een echtscheiding ๐Ÿš—๐Ÿ’”

Wat te doen met een private lease contract als jullie wegen gaan scheiden?

Private lease is een aantrekkelijke optie voor consumenten die zonder grote investering in een nieuwe auto willen rijden. Maar wat gebeurt er met het leasecontract als jullie gaan scheiden? In dit artikel bespreken we hoe je flexibel kunt blijven met private lease en waar je op moet letten bij een echtscheiding.

Private lease contract en mogelijkheden bij een echtscheiding

Private lease biedt veel voordelen, maar de algemene voorwaarden zijn niet altijd even flexibel. Hoewel bijna alle leasemaatschappijen de voorwaarden hanteren van het Keurmerk Private Lease. Vullen een hoop maatschappijen de algemene voorwaarden aan met maatwerk, waardoor ze flexibeler kunnen zijn of juist niet. Het is dus zaak om dit zsm uit te zoeken in de (aanvullende) voorwaarden van jullie contract. Globaal zijn er drie opties voor je bij een scheiding:

a. het contract helemaal opzeggen,
b. het contract overschrijven van 2 naar 1 van de partners en of een ander familielid,
c. het contract laten overnemen door iemand anders van buiten de familie.

 

1. Contract Opzeggen bij Echtscheiding

Bij een echtscheiding kun je je leasecontract opzeggen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd kosteloos is. In het algemeen geldt: hoe langer het contract nog loopt, des te hoger de opzegboete is. Veel leasemaatschappijen rekenen een afkoopsom conform de voorwaarden van het eerder genoemde keurmerk. Maar andere maatschappijen hebben juist een speciale clausule waarin staat dat je bij echtscheiding je auto kosteloos kunt retourneren.
De belangrijkste eerste stap is daarom: uitzoeken wat er in jullie contract staat. Kun je het zo snel niet terug vinden? Vraag het dan gewoon even aan de leasemaatschappij. Misschien kun je de auto wel kosteloos inleveren…

2. Op naam van ex of familielid zetten

Een andere optie is het laten overnemen van je leasecontract door je ex-partner of ander familielid. Dit kan kosten besparen en voorkomt dat je vastzit aan het contract. Bespreek dit met de leasemaatschappij en zorg voor duidelijke afspraken op papier.

3. Contract laten overnemen

Als marktplaats in private lease contracten kunnen we je helpen om zonder afkoopsom van je contract af te komen. Duizenden andere private leasers gingen je – om verschillende redenen – al voor. En ruim 62%* heeft zijn of haar contract via onze site kunnen overdragen aan een ander die op zoek was naar een private lease occasion. Gemiddeld bespaarden ze EUR 5.000 aan afkoopsommen.*
Let op: klanten van Stellantis kunnen we helaas niet helpen. Die werken zo ver wij nu weten alleen mee aan een overdracht aan een familielid.

Plaats je auto op onze site

En wat als je van het contract af bent?

Op het moment dat het gelukt is om van jullie private lease contract af te komen, is dat waarschijnlijk een hele opluchting. Maar misschien sta je daarmee wel direct weer voor een volgend mobiliteitdilemma. Je zou natuurlijk bij ons kunnen kijken naar een goedkope private lease occasion. En op die manier weer iemand anders van zijn of haar contract af kunnen helpen. Onthoud echter wel dat autoleningen en private lease contracten worden geregistreerd bij het BKR en daarmee impact kunnen hebben op bijvoorbeeld het maximale hypotheek bedrag dat je kunt krijgen. Een kort lopend huurcontract, een deelauto of een auto die je zelf cash kunt betalen kan dus voor de eerste maanden na een scheiding verstandiger zijn. Lees daarom ook ons artikel Top 5 alternatieven voor private lease. En ook ons artikel over de voor- en nadelen van auto-abonnementen (zonder BKR registratie).

* ) bron: exit enquรชte onder onze klanten die hun auto van onze site hebben verwijderd.

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates