Ga naar de inhoud

Private Lease en een echtscheiding

Wat te doen met een private lease contract als jullie wegen gaan scheiden?

Private lease is een aantrekkelijke optie voor consumenten die zonder grote investering in een nieuwe auto willen rijden. Maar wat gebeurt er als je gaat scheiden? In dit artikel bespreken we hoe je flexibel kunt blijven met private lease en waar je op moet letten bij een echtscheiding.

Wat vervelend dat je op zoek bent naar informatie over wat je het beste kunt doen in de situatie van een echtscheiding. Uit ervaring weten we dat dit veelal een donkere tijd in je leven is. Je wereld staat letterlijk even op zijn kop. Maar onthoud: er brand zelfs licht aan het einde van de Gothard tunnel…
We kunnen je niet met alles helpen, maar je wel de weg wijzen om zo goedkoop mogelijk van een private lease contract af te komen.

 

1. Private lease en flexibiliteit bij een echtscheiding

Private lease biedt veel voordelen, maar de algemene voorwaarden zijn niet altijd even flexibel. De contractduur is vaak 4 tot 6 jaar, en in die tijd kan er veel veranderen. Wat als je relatie eindigt en je niet meer samenwoont? Hoe kom je – indien gewenst – van het leasecontract af waar je als echtgenoot voor hebt meegetekend?

 

2. Contract Opzeggen bij Echtscheiding

Bij een echtscheiding kun je je leasecontract opzeggen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd kosteloos is. Veel leasemaatschappijen rekenen een afkoopsom, maar andere hebben juist een speciale clausule waarin staat dat je bij echtscheiding je auto kosteloos kunt retourneren.
De belangrijkste eerste stap is daarmee uitzoeken wat er in jullie contract staat. Kun je het zo snel niet terug vinden? Vraag het dan gewoon even aan de leasemaatschappij. Misschien kun je hem al kosteloos inleveren.

 

3. Op naam van ex of familielid zetten

Een andere optie is het overnemen van je leasecontract door je ex-partner of andere familielid. Dit kan kosten besparen en voorkomt dat je vastzit aan het contract. Bespreek dit met de leasemaatschappij en zorg voor duidelijke afspraken. Bij Stellantis / PSA is dit de enige mogelijkheid. Voor klanten van dit bedrijf is optie 4 waarschijnlijk niet beschikbaar. Maar vraag het vooral even na bij ze – voor de zekerheid.

 

4. Contract laten overnemen

Met de echtscheiding zelf kunnen we je niet helpen. Maar als marktplaats in private lease contracten kunnen we je mogelijk wel helpen om zonder afkoopsom van je contract af te komen. Duizenden andere private leasers gingen je al voor. En ruim 62% heeft zijn of haar contract via onze site kunnen overdragen aan een ander die op zoek was naar een private lease occasion.

Zelf kun je straks ook kijken naar occasion lease of andere mobiliteits oplossingen. Onthoud echter wel dat leningen en private lease contracten worden geregistreerd bij het BKR en daarmee impact kunnen hebben op bijvoorbeeld je maximale hypotheek bedrag dat je kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste aanbod in je mailbox? Schrijf je in voor onze updates